Mafia powróciła! Nikt nie może spać spokojnie...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 … 5 6 7
Dziękuję za grę i gratuluję miastu zwycięstwa, a zwłaszcza Arnoldowi, który jako pierwszy nas rozszyfrował. Dziękuję za współpracę również moim kompanom z mafii.
Po wielu latach przerwy miałam możliwość zagrać 2 razy w mafię, raz jako członek miasta a raz mafii. I w obydwu przypadkach jestem zakoczona jak wiele dzieje się poza forum na pw. W zasadzie w obydwu edycjach po pierwszym głosowaniu i mordzie (do których nie doszło) już prawie wszystko było wiadomo. A dodatkowo mam wrażenie że z jakiegoś powodu niektórzy darzą się nadzwyczajnym zaufaniem w tej grze nie potwierdzonym żadnymi sprawdzeniami.
Wydaje mi się że taka ilość ról dodatkowych (5 ról na 7 członków miasta) + va banque to za dużo. Moim zdaniem przy 10 osobach powinien być tylko detektyw, ksiądz i może zbawiciel. Obecne zasady są fajne i dające więcej możliwości, ale jakby było conajmniej 13-14 osób. To oczywiście tylko sugestia do przemyślenia
Sugestia z poprzedniej gry, aby nie informować z jakiego powodu nie doszło do mordu uważam że była słuszna. Jestem jednak zaskoczona, że nikt nawet przez moment nie rozważył, że być może ksiądz trafił z modlitwą a nie barman z upiciem.
Pozdrawiam
Ludzie czasami darzą się bezpodstawnym zaufaniem lub podejrzewają o najgorsze przez pryzmat poprzednich edycji. Co poradzić? Najlepiej zebrać więcej ludzi, wymieszać nas i każdy niech kamufluje się jak może. Może dajmy ogłoszenie :
,, Przyjmę do mafii”.
Proponuję 15 graczy na 15 edycję. Faktycznie na 10 graczy za dużo tych opcji i za szybko często wszystko wiadomo. Dążmy do dużych składów.
Do następnego
Prowadząca
Teraz możemy się przyjaźnić bardzo przyjemna edycja, podobała mi się dynamika , aczkolwiek też uważam że było za dużo ról w stosunku do ilości osób. Barman to taki detektyw na sterydach, bo nie dość że sprawdzi to jeszcze zablokuje w razie czego.
Nie rozumiem trochę ruchu księdza przed ostatnim mordem. Znaczy jest mi miło że się za mnie pomodlił, ale było wiadomo że jestem już bezużyteczny, i mnie mafia nie ruszy, jeśli jest opcja ustrzelić kogoś z rolą, ale może o czymś nie wiedziałem.
Intryga mafii ciekawa, szkoda że się tak szybko wysypała, bo nie było większego wyzwania w grze.
Tak czy siusiak, było fajnie i do następnego
Strony: Poprzednia 1 … 5 6 7
[ Wygenerowano w 0.014 sekund, wykonano 9 zapytań - Pamięć użyta: 528.38 kB (Maksimum: 590.85 kB) ]