Forumowa mafia

Mafia powróciła! Nikt nie może spać spokojnie...

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2024-07-14 23:16:38

Wujek Kamil
Użytkownik
Liczba postów: 81
AndroidChrome 126.0.0.0

Mafia 13

WITAM!
1.lista uczestników:

Dietetyk

Dyrektorka

Florystka

Klikon

Patolog

Pianista

Tanatokosmetolog

Tapicer

Tester wódki

Wilczek321

Wyżej wymienieni uczestnicy zostali  podzieleni w drodze losowania  na dwie grupy: MAFIĘ i MIASTO.

10 osób:
    3  osoby w mafii
    7  osób w mieście

REGULAMIN I ZASADY GRY

Spośród MIASTA 5 osób  ma dodatkowe funkcje:

DETEKTYW- po mordzie mafii (i przed pierwszym głosowaniem) wysyła wiadomość do Mistrza Gry z nazwą gracza, którego podejrzewa o przynależność do mafii; dostaje odpowiedź "X należy do mafii/miasta"

KSIĄDZ - przed mordem mafii wysyła Mistrzowi Gry wiadomość z nazwą osoby, za którą tej nocy ,,modli się"; w przypadku gdy wybór mafii i księdza danej nocy pokryje się nikt nie zostaje wyeliminowany (i nie ujawnia się kim była ta wskazana osoba), Ksiądz MOŻE modlić się za siebie i nie może modlić się dwa razy pod rząd za tę samą osobę

ZBAWICIEL - raz w ciągu gry może w dowolnym momencie wskrzesić jedną osobę, którą wyeliminowała mafia podczas mordu; może to zrobić przed i po swojej śmierci; nie może wskrzesić siebie; po wskrzeszeniu nie informuje się kto jest Zbawicielem i wskrzeszona osoba jeśli miała wcześniej funkcję Detektywa lub Księdza to zostaje zwykłym miastowym

SĘDZIA- może jeden raz w ciągu gry podczas głosowania ujawnić się i skorzystać ze swojego prawa podwójnego głosu; jeśli zginie przed wykorzystaniem tej możliwości, wskazuje Mistrzowi Gry (na PW) osobę, która zostanie sędzią na jego miejsce. Jeśli wskazana zostanie osoba z mafii - rola przepada (nie informuje się o tym uczestników gry).

BARMAN- raz w ciągu gry może przed mordem mafii upić wybranego gracza ( pisze PW do Mistrza Gry ) Jeśli upije członka mafii to nikt tej nocy nie ginie w mordzie mafii. Jeśli Barman zginie to wskazuje Mistrzowi Gry osobę, która przejmie jego rolę. Jeśli wskaże członka mafii, rola przepada. Nie informuje się o tym uczestników gry.

Nowa opcja dla MAFII

VA BANQUE
Mafia w pierwszym lub drugim mordzie może jeden raz na całą grę ( nie musi skorzystać z tej opcji ) zagrać va banque i zamordować dwóch graczy. Jeśli Ksiądz pomodli się za jednego z nich, to żaden nie ginie. Jeśli Ksiądz nie trafi z modlitwą , giną dwaj zawodnicy. Jeśli Barman upije członka mafii oczywiście do mordu również nie dochodzi.  Nowa opcja jest szansą dla mafii, by pozbyć się dwóch graczy na raz. Jest to z drugiej strony też potencjalne ułatwienie dla Księdza, bo ma większe szanse, by dobrze się pomodlić, gdy dwie osoby są zagrożone.

Rundy
   Co drugi dzień do  22.00  głosowanie.
   Co drugi dzień do  22.00  mord mafii.

Pierwsze głosowanie WTOREK do godz. 22.00
Obowiązuje wpisanie minimum 2 postów w każdej rundzie czyli kazdego dnia!!!
Za ich brak prowadzący wysyła ostrzeżenie. Za brak oddania głosu również jest jedno ostrzeżenie. Przy 3 upomnieniach - następuje wyeliminowanie gracza z dalszej gry. W wyjątkowych okolicznościach przysługuje odwołanie od ostrzeżenia. Rozpatruje je prowadzący.

III. Uwagi
1)Każdej kolejnej uśmierconej osobie przysługuje prawo do napisania po śmierci JEDNEGO postu (tzw. testamentu), najpóźniej do kolejnego głosowania lub mordu mafii (w zależności w jaki sposób zginęli). Osobom wyeliminowanym z powodu dwóch (lub więcej) ostrzeżeń nie przysługuje testament. Informuje się wtedy czy Gracz należał do mafii czy do miasta, ale nie informuje się czy miał jakąś dodatkową rolę.
2)Jeśli Ksiądz, Detektyw, Zbawiciel, Sędzia, Barman zginą - nie informuje się o tym (po prostu mówi się tylko, że zginął członek miasta).
3) Przy remisie w głosowaniu np. 2 głosy na X, 2 głosy na Y, 1 głos na Z, 1 głos na W - o tym czy odpada X czy Y decydują osoby głosujące na Z i W.Jeśli nadal będzie remis np. 3 głosy na X, 3 głosy na Y - o tym kto zakończy rozgrywkę zadecyduje Mafia.
4) Wysyłanie do innych uczestników gry zrzutów ekranu (tzw. "screenów") ze swoją rolą w grze jest kategorycznie zabronione.
5) Gracze należący do miasta nie mogą kontaktować się ze sobą poza tym forum. Dozwolone są jedynie prywatne wiadomości (PW) na forum pomiędzy żyjącymi graczami.
6) Zaczynamy od dyskusji i głosowania wszystkich mieszkańców (nie od mordu mafii)

Na południowym krańcu Polski, nad górską rzeką było sobie małe malownicze miasteczko Wielka Lipa. Studenci wyjeżdżając na studia już raczej tam nie wracali, ale nieco starszym mieszkańcom żyło się wesoło. Do czasu. Ostatnie wybory na burmistrza wzbudziły wiele emocji. Od wielu lat zacięta walka o głosy toczyła się pomiędzy Arnoldem a Marianem, a tu nagle wkroczył do gry trzeci zawodnik Jack, który wrócił po 10 latach z Ameryki i wygrał. Obiecywał rewolucję i postęp, ale nie o taką Polskę walczyli mieszkańcy. Okazało się, że Jack w Stanach stał się abstynentem i weganinem oraz agresywnie promował taki styl życia. Zlikwidował okoliczną masarnię i dążył do zamknięcia gorzelni. Poza tym wprowadził wysokie kary za pędzenie bimbru. Zginął wczoraj na własnej posesji z rąk trzech sprawców przebranych za zakonnice. Tyle zarejestrowała kamera z pewnej odległości.   Najpierw został ogłuszony kiełbasą, a następnie otrzymał kilka ciosów w głowę butelką wódki, a ciosy okazały się śmiertelne. Kto zabił Burmistrza? Gdzie jest mafia? Kto wypił narzędzie zbrodni? Teraz mieszkańcy Miasta spróbują odnaleźć tych złoczyńców.

Życzę powodzenia i miłej zabawy!

GŁOSOWANIE WTOREK DO GODZ 22.00.
przesyłamy swoje typy w postaci Prywatnej Wiadomości do mnie (lub na Whatsapp lub Messenger).
Proszę wszystkich graczy o dokładne zapoznanie się z regulaminem, a w razie wszelkich wątpliwości co do zasad gry służę pomocą.
POWODZENIA i dużo aktywności!

Mistrz gry

#2 2024-07-15 00:03:50

tapicer
Użytkownik
Liczba postów: 36
WindowsChrome 126.0.0.0

Odp: Mafia 13

Witam wszystkich.

To kiedy wybory na burmistrza skoro obecnego zabiły zakonnice?

Od razu ruszajmy z kopyta - kto mógł wpaść na pomysł przebrania się za zakonnice i kto miał dostęp do takich strojów? Tanatokosmetolog i patolog chyba mieli najłatwiejszy dostęp  [dblpt]P

Swoją drogą chyba dobrze się stało, słaby burmistrz z niego był...

#3 2024-07-15 09:31:32

Patolog
Użytkownik
Liczba postów: 19
AndroidChrome 126.0.6478.134

Witam, pierwszy post i już trzeba piłeczkę odbijać, ale ok. Tapicer misiu, chyba nie do końca zdajesz sobie sprawę czym zajmuje się Patolog - ja będę badał wasze ciała, jednego po drugim, jeśli się nie weźmiemy w garść i nie zaczniemy myśleć trzeźwo. A może to Florystka? Dekorowała kościół, to jaki problem strój zakonnicy podwędzić? [dblpt]p

#4 2024-07-15 10:54:18

tapicer
Użytkownik
AndroidChrome 126.0.0.0

A skoro burmistrz dążył do zamknięcia gorzelni to Tester wódki straciłby pracę... Jak się z tego wytłumaczysz testerze?

#5 2024-07-15 11:41:52

Tester wódek
Użytkownik
Liczba postów: 25
AndroidChrome 117.0.0.0

Witam i o zdrowie pytam  [dblpt]beer[dblpt]
Widzę,że mafia postanowiła zacząć niestandardowo od wzajemnych utarczek na początku. Bardzo dobrze! Może za kołnierz nie wylewam, lecz oko mi nie ucieka i przyglądam się wnikliwie, co się tutaj wyprawia...
Burmistrz miał swój fotel z zakładu tapicera. Ten przy okazji dostarczenia mebla zapamiętał sobie układ pomieszczeń na posesji i wybrał, gdzie by go dogodnie zaciukać. Jak się z tego wytłumaczysz?
Ja się zapytuję kto miał dostęp do kiełbasy i czy to była podsuszana naczosnkowana?  [dblpt]tak[dblpt]

#6 2024-07-15 11:43:12

Florystka
Użytkownik
Liczba postów: 15
AndroidChrome 126.0.6478.134

Witajcie!
Zamierzam Was wszystkich dopasować do układanki jak kwiaty w moich bukietach. A dla chwastów nie ma w nich miejsca, więc mafio bój się.

A śluby ostatnio tylko cywilne, więc dekoruje tylko sale weselne, a nie kościoły.

Ale w czasach wszechobecnej kremacji tanatokosmetolog ma ostatnio coraz mniej pracy więc może szuka nowych zleceń ?

A zbilansowana dieta musi zawierać również mięso, prawda Dietetyku?

#7 2024-07-15 11:47:00

Pianista
Użytkownik
Liczba postów: 20
MacintoshSafari 604.1

Witam wszystkich w ten stresujący poniedziałkowy poranek.
Grubo po 11:00, ale dopiero wstałem. W sezonie grillowym Burmistrz
swoją polityką podpadł prawie każdemu. Tester wódki fakt straciłby nie tylko dostęp
do wódki i zakąski, ale i pracę. Czekam z niecierpliwością aż się wypowie.
Na widok zakonnicy uciekam już na drugą stronę ulicy.

Wiadomość dodana po 01 min 37 s:
A widzę, że się wypowiedział jak pisałem posta.

Wiadomość dodana po 07 min 17 s:
Aż zgłodniałem na myśl o kiełbasie. To może jutro jakieś ognicho po udanym głosowaniu?
Podejrzanych i motywów od groma. Niech się wszyscy wypowiedzą. A tymczasem coś zjem.

#8 2024-07-15 13:47:54

Dietetyk
Użytkownik
WindowsFirefox 128.0

Cześć wszystkim!  [dblpt]D
Widzę, że dyskusja nabiera tempa! Czas dorzucić swoje trzy grosze.
Florystko - Masz rację, zbilansowana dieta powinna zawierać różne składniki, w tym mięso.
Pianisto, pomysł na ognisko po głosowaniu jest świetny! Nic tak nie rozluźnia jak grill i dobra muzyka.
A ja, jako dietetyk, będę pilnowała, żebyśmy jedli zdrowo, bo kto wie, może zdrowa dieta pomoże nam wytropić ! Na razie obstawiam, że nasz Klikon mógłby mieć coś wspólnego – przecież kto jak nie on mógłby zebrać tłum, żeby odwrócić uwagę?

#9 2024-07-15 14:03:42

Pianista
Użytkownik
MacintoshSafari 604.1

Klikon milczy albo krzyczy gdzieś na gościnnych występach.
Wilczek lubi mięso jak większość z nas, ale może zdobywa je na własną rękę…
Słynie z dobrego węchu to może powie czy wywęszył jakiś trop.

#10 2024-07-15 18:34:11

Dietetyk
Użytkownik
WindowsFirefox 128.0

Wszystko wskazuje na to, że nasze śledztwo zaczyna nabierać tempa!
Ale może warto też zastanowić się nad tym, kto miał najwięcej do zyskania na śmierci burmistrza. Skoro burmistrz chciał zamknąć gorzelnię, to Tester wódek rzeczywiście mógłby mieć motyw. Jednakże nie zapominajmy o innych osobach, które mogłyby skorzystać na tej sytuacji.

Patologu, twoje wskazówki są cenne, ale co jeśli ktoś próbuje nas zmylić?

#11 2024-07-15 20:16:42

Patolog
Użytkownik
Liczba postów: 19
AndroidChrome 126.0.0.0

Tak sobie myślę, że to by była zbytnia amatorszczyzna, gdyby narzędzie zbrodni znalezione na miejscu śmierci burmistrza wskazywałoby wprost na sprawcę, śmierdzi mi ta wódka, ale spiskiem i próbą zacierania śladów... Nikogo nie oskarżam, ale notuję i obserwuję.

#12 2024-07-15 20:45:13

dyrektorka
Użytkownik
Liczba postów: 12
AndroidChrome 126.0.0.0

Jestem świeżo upieczoną dyrektorką dzięki znajomością w kuratorium, na rządzeniu się jeszcze nie znam zbytnio, dopiero nabieram doswiadczenia. Na swojego chlebodawcę ręki bym nie podniosła.

Ostatnio edytowany przez dyrektorka (2024-07-15 20:46:29)

#13 2024-07-15 21:00:34

tapicer
Użytkownik
AndroidChrome 126.0.0.0

Za lekko ponad 24 godziny będziemy musieli podjąć bardzo ważną decyzję, a trzy osoby nawet się jeszcze nie wypowiedziały. Celowy zabieg? Bo przecież nikt nie będzie głosował na osoby, które nic nie wniosły itd.

Jednakże po tej dzisiejszej dyskusji już można wyciągnąć jakieś wnioski. Oczywiście wywołanie do tablicy Testera wódki było tylko pretekstem i oczywiście miało na celu sprawdzenie jak się zachowa on sam i kto się przyłączy do tego "ataku".
Moim zdaniem Tester wódki na chwilę obecną obronił się i nie będzie w kręgu moich zainteresowań.

Natomiast bardzo podejrzane wydają mi się wypowiedzi dwóch kobiet - Florystki i Dietetyka, a zwłaszcza tej pierwszej.

Florystka - "mafio bój się", przyłączenie się do wskazania tanatokosmetologa i mega delikatnie wywołanie do tablicy Dietetyka (czyżby taktyka  mafii - ja Cię wskażę, Ty mi odpowiesz i na pewno nas nie będą łączyć).

Dietetyk - delikatna odpowiedź do Florystki, nic nie wnosząca odpowiedź Pianiście i "na razie obstawiam Klikona", który milczy.

Poza podejrzeniem jest u mnie Pianista, ale to takie osobiste odczucie lub intuicja.

#14 2024-07-15 22:25:23

Tester wódek
Użytkownik
AndroidChrome 117.0.0.0

Krowa, która dużo ryczy, a resztę możeta sobie dośpiewać...
Tapicer nie odniósł się do zarzutów pod swoim adresem. Doceniam dobre słowo, lecz cukrować to można słodki likier.
Milczki jak zwykle dopisały tego lata, a dobre zawodniczki się wczasują na wakacjach.
Jest persona, co dodała 1 post i od razu własna obrona i trelemorele  [dblpt]angel[dblpt]  wygląda to znajomo...
Miłego wieczoru i nie przesadźta z drinkami.

#15 2024-07-15 22:31:46

Florystka
Użytkownik
AndroidChrome 126.0.0.0

Przyłączenie do typu z pierwszego postu - chyba Tapicerze żartujesz. Przecież pierwsze typy to czyste strzały i każdy się stara żeby to trochę dopasować do całej historyjki. A przy okazji wywołać do odpowiedzi. A tak w ogóle to Ty go Tapicerze wskazałeś więc sugerujesz jakbym podpinała się pod Twój głos, może jeszcze powiesz że mamy jakiś układ?

Na chwilę obecną pisząc już na serio to zastanawia mnie Dyrektorka. Nikt o niej jeszcze nie wspomniał a ona już w pierwszym poście się tłumaczy że jest niewinna.

Czekam z niecierpliwością na posty milczków.

#16 2024-07-15 22:57:46

tapicer
Użytkownik
AndroidChrome 126.0.0.0

Do jakich zarzutów? Tych o układzie pomieszczeń?  [dblpt][pion]
A co do dyrektorki to świadomie popieram częściowo przedmówców. Mamy do czynienia z osobą, która już grała, ale jest pierwszy raz w mafii i nie wie jak się zachować albo to zupełny świeżak, ale jednak miastowy. Kolejne posty pokażą.

#17 2024-07-16 11:50:26

Dietetyk
Użytkownik
WindowsFirefox 128.0

Witajcie ponownie!  [dblpt]D

Widzę, że atmosfera zaczyna się zagęszczać, a każdy rzuca oskarżenia na prawo i lewo. Tapicer, myślę, że to dobrze, że starasz się analizować, kto się jak zachowuje, ale musimy też uważać, żeby nie wpaść w pułapkę zbyt pochopnych wniosków.
Tapicerze, Twoje podejrzenia względem Florystki i mnie są ciekawe, jednak nie zgadzam się z nimi. Skoro Ty sam wskazałeś na np. Tanatokosmetologa, to również mógłbyś być podejrzany o próbę odwrócenia uwagi od siebie.
Może powinniśmy zadać sobie kilka pytań: Kto ma najwięcej do stracenia? Kto mógłby skorzystać na tym, że burmistrz został zamordowany?
Czekam na posty od reszty, bo każda wypowiedź może wnieść coś nowego do naszej układanki.

#18 2024-07-16 12:42:24

dyrektorka
Użytkownik
Liczba postów: 12
WindowsChrome 126.0.0.0

Mój pierwszy post był powitalny a nie obronny, bo nie miałam się na tamten czas z czego bronić, teraz atmosfera w śród mojej osoby się zagęszcza. Tapicer (picer-analityk) zakładam, że analizuje dość wnikliwie każdy wpis rzucając podejrzenia na różne osoby licząc na szeroki odzew, cenie strategię. Podejście Dietetyka mi się podoba - spokojne i rozważne. Pianista coś się odezwał, ale żeby coś konkretnego to tak średnio oprócz tego, że są milczki, a to wszyscy widzimy - początek gry więc nie oceniam na razie. Tester wódek ewidentnie pasjonat tego co robi w każdym jego poście pojawia się alko pod różnymi postaciami. Florystka jakoś wzbudza moje zaufanie tak na początek. Pozostali czekam na waszą aktywność. Podejrzani na dziś: Klikon, Tanatokosmetolog, Wilczek321 - ta strategia często stosowana przez mafię.

#19 2024-07-16 14:40:46

Pianista
Użytkownik
MacintoshSafari 604.1

Ciężki orzech do zgryzienia to głosowanie. Poza moimi podejrzeniami w tej chwili jest Tapicer, Dietetyk i Tester wódek. Co do milczków zakładam, że jeden lub dwóch graczy to mafia. Czyżby Klikon stracił głos? Ciężko kogoś ocenić kto się nawet nie wypowiedział, ale nie mając sprawdzonego typu wolę żeby odpadł ktoś kto i tak brakiem aktywności wkrótce osłabi miasto a szanse są na ustrzelenie cichego mafioza. Aczkolwiek wszystko się może zdarzyć. Apel do nowych uczciwych miastowych. Czytajcie forum do ostatniej chwili przed głosowaniem, by być na bieżąco, bo różne cyrki bywały. Nie dość że można szkód narobić to jeszcze zaufanie stracić.  Z pewnych rzeczy nie da się wytłumaczyć

#20 2024-07-16 14:57:10

Tanatokosmetolog
Użytkownik
Liczba postów: 6
WindowsChrome 126.0.0.0

dzień dobry wszystkim w ten piękny dzień,
niestety nie mogłam się zalogować na forum. ale już jestem i biorę się za czytanie postów

#21 2024-07-16 15:18:47

Tester wódek
Użytkownik
AndroidChrome 117.0.0.0

Uf, jak gorąco... Dobrze, że sangria się chłodzi i klucz do barku pod ręką. Wszystkich uczciwych mieszkańców zapraszam na degustację, pogadamy sobie o sytuacji w miasteczku [dblpt]cool[dblpt]
Zakładam, że 3 zawodników już ma po upomnieniu za brak postów. Czyli dziś mogą odpaść 3-4 osoby, zależnie od wyników głosowania i (braku) dalszej aktywności.
Swoje typy jeszcze zachowam. Zaufanie na obecnym etapie to krucha sprawa. Zgadzam się, że czytanie forum na bieżąco i ze zrozumieniem popłaca.

latest?cb=20151227114731

#22 2024-07-16 15:18:56

klikon
Użytkownik
Liczba postów: 2
MacintoshUnknown

Dzień dobry,
Ciężko się wkręcić w grę, wybaczcie. Na pewno się poprawię.
Dola Klikona ciężka w tych czasach to i na wyjazdach krzyczę.
Muszę jeszcze w okolicy ogłosić o tragedii jaka przydarzyła się w naszym miasteczku i przestrzec przed zabójczymi zakonnicami.

#23 2024-07-16 15:19:46

tapicer
Użytkownik
AndroidChrome 126.0.0.0

Pianista napisał/a:

Co do milczków zakładam, że jeden lub dwóch graczy to mafia. Czyżby Klikon stracił głos? Ciężko kogoś ocenić kto się nawet nie wypowiedział, ale nie mając sprawdzonego typu wolę żeby odpadł ktoś kto i tak brakiem aktywności wkrótce osłabi miasto a szanse są na ustrzelenie cichego mafioza.

Miałem taką samą propozycję dzisiaj przedstawić. Swoją drogą muszę się podzielić z Wami informacją, że widziałem dzisiaj w użytkownikach online (na dole w lewym rogu) - Klikona - czemu zalogował się, ale nic nie napisał? Zastanawiające. Czyżby musiał najpierw obgadać z pozostałymi członkami mafii strategię? Na chwilę obecną jest moim typem nr 1.

Wiadomość dodana po 02 min 44 s:
Podczas pisania posta odezwał się Klikon.w ramach uzupełniania - jego obecność online była znacznie wcześniej

#24 2024-07-16 15:35:38

Tester wódek
Użytkownik
AndroidChrome 117.0.0.0

Tapicer to nasz osiedlowy monitoring - bardzo dobrze  [dblpt]tak[dblpt]

Wakacje1.jpg

#25 2024-07-16 16:02:02

tapicer
Użytkownik
AndroidChrome 126.0.0.0

klikon napisał/a:

Dzień dobry,
Ciężko się wkręcić w grę, wybaczcie. Na pewno się poprawię.
Dola Klikona ciężka w tych czasach to i na wyjazdach krzyczę.
Muszę jeszcze w okolicy ogłosić o tragedii jaka przydarzyła się w naszym miasteczku i przestrzec przed zabójczymi zakonnicami.

I gdzie ta poprawa? Trochę postów już jest, a jakiejkolwiek analizy z Twojej strony zero.

Wiadomość dodana po 01 min 01 s:

Tanatokosmetolog napisał/a:

dzień dobry wszystkim w ten piękny dzień,
niestety nie mogłam się zalogować na forum. ale już jestem i biorę się za czytanie postów

I co z tego czytania postów wyszło? Czy już ponad godzinna przerwa wynika z narady mafiozów?

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

[ Wygenerowano w 0.040 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 1.1 MB (Maksimum: 1.36 MB) ]