Mafia powróciła! Nikt nie może spać spokojnie...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Spodobał mi się ten bon mot
Wyniki głosowania:
Kikon- 4 głosy (Tapicer, Pianista, Florystka, Patolog)
Dietetyk- 2głosy(Tester wódek, Klikon)
Dyrektorka -1 głos (Tanatokosmetolog),
Pianista- 1 głos (Dietetyk)
Florystka-1 głos (Wilczek321)
Tanatokosmetolog-1 głos (Dyrektorka)
Z gry odpada KLIKON, był on członkiem MIASTA
Dziękujemy mu za grę przysługuje napisanie testamentu najpóźniej do Mordu Mafii.
Upomnienie za brak postów otrzymują:
DYREKTORKA
KLIKON
TANATOKOSMETOLOG
WILCZEK321
Mord mafii jutro do godziny 22.00
Do tego czasu KSIĄDZ (o ile żyje) wysyła mi za kogo się modli.
Każdego obowiązują 2 posty do końca każdego dnia.
W grze pozostają:
Dietetyk
Dyrektorka
Florystka
Patolog
Pianista
Tanatokosmetolog
Tapicer
Tester wódki
Wilczek321
Ostatnio edytowany przez Wujek Kamil (2024-07-16 22:02:50)
Mistrz gry
przykra sprawa, odpada miastowy
I nie daliśmy mu żyć ….
Klikon był poniekąd mieszanką Doroty i Tadeusza, jeśli wiecie o czym mówię. Jedziemy dalej. Detektywie, Księdzu i Barmanie. Macie teraz ważną rolę do odegrania. Liczymy na Was
przykra sprawa, odpada miastowy
Sam sobie zawinił swoją niefrasobliwością, ale nie martw się, wracamy na właściwe tory. Twoje tory.
Fantastic 4 nie wytłumaczycie się z tego... Znikające wiadomości, za dużo zbiegów okoliczności. Nagonka się udała, to fakt.
O co chodzi ze znikającymi wiadomościami?
Szkoda miastowego.
Tanatokosmetologu rozumiem, że twój głos to klasyczny odwet na odstraszenie, ale ze mną łatwo nie będzie.
Sam sobie zawinił swoją niefrasobliwością, ale nie martw się, wracamy na właściwe tory. Twoje tory.
Co rozumiesz przez właściwe tory, czyją czujność chcesz uśpić, albo co wiesz czego my nie wiemy?
Szkoda miastowego.
Tanatokosmetologu rozumiem, że twój głos to klasyczny odwet na odstraszenie, ale ze mną łatwo nie będzie.Patolog napisał/a:Sam sobie zawinił swoją niefrasobliwością, ale nie martw się, wracamy na właściwe tory. Twoje tory.
Co rozumiesz przez właściwe tory, czyją czujność chcesz uśpić, albo co wiesz czego my nie wiemy?
Klikon to był wypadek przy pracy, ale jak wyżej wspomniałem - sam sobie był winien. Teraz pora wziąć na tapet poprzednich podejrzanych, a wśród nich jest m.in. Dietetyk.
Szkoda że odpadł członek miasta, ale nie szkoda że odpadł ktoś kto nic nie wniósł do gry i chyba nawet nie chciał wnieść. ?
Wilczku, czym sobie zasłużyłam na Twoje zainteresowanie? ?
Pianisto, czemu się tak mało udzielasz i pomogłeś wyrzucić miastowego? Klikon krzykacz, ale poczciwy, a Wy mu żyć nie daliście. Zamiast sprawdzić w głosowaniu osobę, która się dziwnie zachowuje, chcieliście w ciemno (lub świadomie) wywalić jednego z cichaczy, którzy często i tak sami odpadają za brak postów.
Ten żal po stracie klikona też jakiś nieszczery i 0 refleksji odnośnie głosowania.
2 osoby zdradziły przed głosowaniem, że chcą się pozbyć klikona. 2 się dołączyły. Pytanie who is who pozostaje otwarte...
Niektórzy muszą wcześnie spać, żeby rano wstać, więc pozwoliłem sobie na brak refleksji wczoraj w nocy. Skoro wiedziałeś, że Klikon poczciwy, było mnie uprzedzić. Mówiłem dawno, że oddam głos na jednego z milczków jeśli innego tropu nie będzie i pisałem krótko przed głosowaniem mój typ. Ty oddałeś głos na Dietetyka, który według Ciebie mniemam dziwnie się zachowuje. Wpływ ostateczny na mój głos miała ostatnia wypowiedź Klikona, że niektórym grać się odechciewa. Dietetyka darzyłem zaufaniem na początku gry. Widzę, że oddał na mnie głos. Nie wiem dlaczego. Może poda swoje powody. Jakie są Twoje refleksje co do głosowania , Testerze? Ja uważam, że mafia rozdzieliła głosy dla bezpieczeństwa. Skoro wiedzieli, że bedą głosy na Klikona to maksymalnie tylko jeden z mafiozów na niego oddał głos. No właśnie kto jest kto? Teraz Barman i Ksiądz mogą się wykazać. I Barman dumnie się ujawnić. To coś nam rozjaśni.
a ja myślę że przynajmniej dwóch mafiozów oddało głos na Klikona, może myśleli że ma jakąś ważną rolę w mieście
Wyniki głosowania:
Kikon- 4 głosy (Tapicer, Pianista, Florystka, Patolog)
Uważam, że w tej 4 jest co najmniej jedna mafia! Wszystkich należy bacznie obserwować.
Picer to trudny gracz, większość go pewnie zna i wie co po nim można się spodziewać (zarówno dla miasta jak i mafii),
Grajek to dla mnie zagadka - piszę, ale dla mnie tak nie bardzo żeby coś z tego wynikało.
Kwiaciarka na początku mi się spodobała, ale po ostatnim dniu już tak średnio, zupełnie nic nie wziosła do dalszej gry - taka chicho ciemna,
Zgoniarz - ten to jak nic z pawulonem chodzi po niewłaściwych torach i teraz będzie się nawracał,
trudno wybrać faworyta, ale spokojnie sami dacie powody...
pff dlaczego na mnie? normalny człowiek z miasta jestem, uczciwą pracą zarabiam pieniądze, nikomu w drogę nie wchodzę a Pani Dyrektor takie zarzuty ma, w moją stronę, proszę o powód tej decyzji
Nikomu w drogę nie wchodzić to najczęściej strategia mafii.
Co do refleksji po głosowaniu. Mafia z pewnością rozbiła głosy, a wiedząc już o kilku deklaracjach na Klikona mogło się zdarzyć tak, że nawet żaden mafiozo na niego nie zagłosował.
Mam wątpliwości co do dwóch osób.
Pianisto:
Poza moimi podejrzeniami w tej chwili jest Tapicer,
Dietetyk i Tester wódek.
Na tamten moment raczej Dietetyk był w gronie podejrzanych, a Ty jego wykluczyłeś. Oczywiście miałeś do tego prawo, jednak wydało mi się to trochę zastanawiające.
PP drugie jako pierwszy wyszedłeś z inicjatywą, aby zagłosować na milczków. Niestety połknąłem zarzucony przez Ciebie haczyk. Zaczynam Ci się bacznie przyglądać.
Drugą osobą, co do której mam wątpliwości, a może nawet jestem przekonany, że jest w mafii to Dietetyk. Jego "bezpieczny" głos na całkowicie niepodejrzewanego przez nikogo Pianistę utwierdził mnie w tym przekonaniu.
Będę też się przyglądał Wilczkowi321 - jego również "bezpieczny" głos na Florystkę, o której raczej wcześniej w ogóle nie wspominał jest tutaj głęboko zastanawiający.
Picer to trudny gracz, większość go pewnie zna i wie co po nim można się spodziewać (zarówno dla miasta jak i mafii),
Grajek to dla mnie zagadka - piszę, ale dla mnie tak nie bardzo żeby coś z tego wynikało.
Kwiaciarka na początku mi się spodobała, ale po ostatnim dniu już tak średnio, zupełnie nic nie wziosła do dalszej gry - taka chicho ciemna,
Zgoniarz - ten to jak nic z pawulonem chodzi po niewłaściwych torach i teraz będzie się nawracał,
trudno wybrać faworyta, ale spokojnie sami dacie powody...
Odkąd dorwałaś się do władzy strasznie zadzierasz nosa. Nie jestem żadnym grajkiem tylko pianistą światowej klasy! Naobrażała wszystkich i poszła. A nie wiele z tego wynika. Będę Ci się bacznie przyglądać!
Wiadomość dodana po 08 min 54 s:
Mam wątpliwości co do dwóch osób.
Pianisto:Pianista napisał/a:Poza moimi podejrzeniami w tej chwili jest Tapicer,
Dietetyk i Tester wódek.Na tamten moment raczej Dietetyk był w gronie podejrzanych, a Ty jego wykluczyłeś. Oczywiście miałeś do tego prawo, jednak wydało mi się to trochę zastanawiające.
PP drugie jako pierwszy wyszedłeś z inicjatywą, aby zagłosować na milczków. Niestety połknąłem zarzucony przez Ciebie haczyk. Zaczynam Ci się bacznie przyglądać.Drugą osobą, co do której mam wątpliwości, a może nawet jestem przekonany, że jest w mafii to Dietetyk. Jego "bezpieczny" głos na całkowicie niepodejrzewanego przez nikogo Pianistę utwierdził mnie w tym przekonaniu.
Ja haczyków nie używam. Mam zbyt delikatne dłonie. Biję się w pierś, źe w dużej mierze z mojej winy odpadł miastowy, ale czasu nie cofnę.
Wiadomość dodana po 16 min 43 s:
Pianista napisał/a:Co do milczków zakładam, że jeden lub dwóch graczy to mafia. Czyżby Klikon stracił głos? Ciężko kogoś ocenić kto się nawet nie wypowiedział, ale nie mając sprawdzonego typu wolę żeby odpadł ktoś kto i tak brakiem aktywności wkrótce osłabi miasto a szanse są na ustrzelenie cichego mafioza.
Miałem taką samą propozycję dzisiaj przedstawić. Swoją drogą muszę się podzielić z Wami informacją, że widziałem dzisiaj w użytkownikach online (na dole w lewym rogu) - Klikona - czemu zalogował się, ale nic nie napisał? Zastanawiające. Czyżby musiał najpierw obgadać z pozostałymi członkami mafii strategię? Na chwilę obecną jest moim typem nr 1.
Wiadomość dodana po 02 min 44 s:
Podczas pisania posta odezwał się Klikon.w ramach uzupełniania - jego obecność online była znacznie wcześniej
Tak samo mógłbym powiedzieć, że mnie zainspirowałeś do złego. Mimo wszystko uważam, że Klikon oprócz małego wkładu w grę miał pecha i zbieg okoliczności z tym logowaniem i tekstem, że niektórym grać się odechciewa…
Co do Dietetyka to moim subiektywnym odczuciem jego posty wzbudzały zaufanie na początku gry chociaż padły pod jego adresem podejrzenia od innych graczy. Teraz zastanawia mnie jego głos na mnie, bo w postach nic mi nie zarzucał. Wyglada jak przypadkowe rozbicie głosów mafii.
Dzisiaj zostaje nam tylko analiza tego co zaszło wczoraj i czekanie na ruchy mafii. Możemy w tym momencie dywagować na temat kto podejrzany a kto nie, mam swoich podejrzanych, a po wczoraj się tylko w tym utwierdzam.
Przeczytałam jeszcze raz całe forum i drogą dedukcji na razie odrzucam tapicera, testera wódki, pianistę i patologa. Po prostu kilka ich wypowiedzi wydaje mi się bardziej szczere niż pozostałych.
Wilczek w swoich 2 zdawkowych wpisach napisał tylko coś bez składu i ładu o testerze a potem zagłosował na mnie. Mógł się domyślać ze nie odpadnę, bo nie byłam w kręgu podejrzanych przed tym głosowaniem, więc ten głos mógłby nie zostać zauważony, ale został. Może doczekam się na wyjaśnienie takiej decyzji...
Tanatokosmetolog odgrażała się że zagłosuje na tapicera ale głos poszedł na dyrektorkę bez żadnych wcześniejszych przesłanek - dlaczego? Czyżby bała się zatargu z Tapicerem, który by ją pewnie zaczął później porządnie punktować?
oj dzisiaj będę miała pracowitą nockę, Tapicerze jaki makijaż sobie życzysz? może wieczorowy? dzienny? Strój już wisi przygotowany
3 żyjących graczy ma już ostrzeżenia: Dyrektorka, Tanatokosmetolog i Wilczek. Na pewno nie wszyscy są w mafii bo aż tak by chyba nie zagrali żeby wszyscy się podkładali przez brak postów. Ale 1 lub 2 osoby z nich mogą być z szajki.
Bilans dietetyka: postów 5, konkretów 0.
Z moich 4 głównych podejrzanych każdy oddał bezpieczny głos. I to niestety troszkę psuje układankę mojego bukietu. Bo statystycznie choć jeden powinien zagłosować razem z miastem. Najbardziej dziwią głosy dietetyka i wilczka bo są znikąd. Tanatokosmetolog mógł oddać głos w odwecie, choć uważam że to jest beznadziejna taktyka. Trzeba mieć jakiś powód lub chociaż przeczucie a nie zasada jak ty na mnie to ja na ciebie.
Patrząc na to kto ma ostrzeżenia to na razie mój nr 1 to dietetyk. Ale zobaczymy co będzie wieczorem. Obym nie musiała dziś przygotowywać żadnych wieńców pogrzebowych.
Florystko, widzę, że starasz się skierować podejrzenia na mnie…. Ciekawi mnie, dlaczego jesteś tak bardzo zdeterminowana, aby mnie zdyskredytować. Czyżbyś sama próbowała odwrócić uwagę od siebie i swoich działań? Fakty są takie, że głosowanie na Klikona było wynikiem zbiorowych podejrzeń i niestety błędnej oceny sytuacji. Nie można tego teraz zmienić, ale musimy skupić się na tym, kto faktycznie jest w mafii. Mam wrażenie, że Twoje oskarżenia są bardziej próbą zmylenia tropu niż rzeczywistą troską o miasto. Może warto się przyjrzeć Twoim działaniom i Twoim sojusznikom?
Ja jestem miastowa i staram się działać w interesie miasta. Moje dotychczasowe posty może nie były bardzo konkretne, ale starałam się w nich wyrazić swoje przemyślenia.
Ostatnie głosowanie było trudne, a moje głosowanie na Pianistę było wynikiem moich przypuszczeń na tamten moment. Mój głos był wynikiem intuicji i obserwacji zachowania w grze. Milczących graczy trudno ocenić , ale wczoraj skupiłam się na tych, którzy aktywnie uczestniczą w dyskusji, bo to daje więcej informacji.
Uważam, że mafia mogła celowo rozdzielić głosy, aby zmylić miasto.
Musimy bacznie obserwować tych, którzy głosowali na Klikona. Wydaje mi się, że wśród nich faktycznie może być mafia. Może teraz razem zastanówmy się, kto w gronie głosujących na Klikona mógł być mafiozem?
Kolejny post Dietetyka z laniem wody.
A co do oczekiwania na mord mafii i nic nie robienia to nie zgodzę się. Miasto ma teraz czas na działanie (Detektyw jest lub powinien już w sojuszu ze sprawdzoną przez siebie osobą, Ksiądz musi dobrze przemyśleć za kogo się pomodlić, a Barman czy upijać teraz czy w kolejnym mordzie). To są bardzo ważne kwestie, od których zależy nasza przyszłość. Bo jak teraz mafia zagra va banque, a Ksiądz i Barman nie trafią to zostanie nas 4-3 i będzie ciężko.
Dietetyczko bardzo dziekuję za Twój post. Tylko mnie utwierdził w tym żeby brać Cię na poważnie pod uwagę jako mafię.
Nie odwracam od siebie uwagi. Fakt, że zagłosowałam na członka miasta, ale jak sama stwierdziłaś to był wynik zbiorowych podejrzeń. Ciekawe tylko czemu w tej sytuacji nie chciałaś Ty na niego zagłosować. Bo tak fantastycznie po 2 jego postach wydedukowalas że jest niewinny i dlatego nie poszłaś za tłumem. Jak byłaś taka pewna to mogłaś nas przekonać. Brawo Ty. Chciałabym mieć taką intuicję.
A jakie są Twoje "dowody" na Pianistę, albo jakie były w tamtym momencie powinnam zapytać.
Hahaha... Ubawiłam się, jak napisałaś że jestem zdeterminowana żeby Cię zdyskredytować. Jeśli jeden post wskazujący na Ciebie (i to nie tylko na Ciebie) uważasz za determinację w dyskredytowaniu to poczekaj na kolejne. A przy Twoich wpisach coś czuję że będę miała co analizować i to nie na Twoją korzyść.
Florystko, doceniam Twoje zaangażowanie w analizę sytuacji, ale muszę odpowiedzieć na Twoje zarzuty, bo widzę, że coraz bardziej starasz się skierować uwagę na mnie. To prawda, że moje dotychczasowe posty nie były konkretne, ale starałam się w nich wyrazić moje spostrzeżenia i intuicje, które są równie ważne.
Twój głos na Klikona był zgodny z tłumem, co mogło być próbą ukrycia swoich prawdziwych intencji. Natomiast mój głos na Pianistę był wynikiem przemyśleń i nie chciałam ślepo podążać za większością, co często kończy się tragicznie dla miasta.
Twoje oskarżenia wydają się bardziej atakami osobistymi niż konstruktywną analizą. Skoro tak bardzo zależy Ci, mogę zadać pytanie, na czym opierasz swoje podejrzenia wobec mnie? Czy są to tylko subiektywne odczucia, czy może masz konkretne konkrety?
Działajmy wspólnie, a nie przeciwko sobie, bo to tylko działa na korzyść mafii.
Musimy skupić się na analizie dotychczasowych głosowań i działań. Mafia mogła celowo podzielić głosy, aby zmylić miasto. Powinniśmy przyjrzeć się tym, którzy głosowali na Klikona, oraz tym, którzy pozostali w cieniu. Każdy głos jest ważny i może dostarczyć wskazówek.
U Dietetyka ponownie same "konkretne konkrety"
Musimy skupić się na analizie dotychczasowych głosowań i działań. Mafia mogła celowo podzielić głosy, aby zmylić miasto. Powinniśmy przyjrzeć się tym, którzy głosowali na Klikona, oraz tym, którzy pozostali w cieniu. Każdy głos jest ważny i może dostarczyć wskazówek.
Jestem za, z tego wynika, że trzeba przyjrzeć się się wszystkim
Pianista to prawdziwy artysta. Pytanie w której gra drużynie. Maestro, kogo teraz podejrzewasz i co Ciebie łączy z Dietetykiem?
[ Wygenerowano w 0.055 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 1.15 MB (Maksimum: 1.43 MB) ]