Mafia powróciła! Nikt nie może spać spokojnie...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Florystko, Pianisto i Patologu - kto jest Waszym głównym podejrzanym u na kogo dzisiaj planujecie oddać głos?
Noc pełna wrażeń za nami! Ale extra! Brawo księżulku! Miasto górą!
Jeśli Tapicer nie kłamie to będę musiała przeprosić Dietetyka, bo faktycznie wczoraj było ostro. Jeśli kłamie to mam nadzieję, że prawdziwy Barman nam o tym znać.
Przyznam że byłam praktycznie pewna że Dietetyk to mafia i teraz cała układanka mi sie posypała. Muszę wszystko jeszcze raz przeanalizować.
Florystko, tajemnica została tej nocy odkryta - jestem zwykłą Dietetyczką z miasta! Wiem, że podejrzewałaś mnie o mroczne intrygi, ale spokojnie, moją jedyną bronią są przepisy na sałatkę! Choć przyznam, że gdyby Mafia miała konkurs na najlepsze diety, byłoby to dla mnie sporym komplementem. Ale nie martw się, moje jedyne powiązania z kryminalnym światem to próby ocalenia czekolady przed zniknięciem. Jakie masz dalsze teorie spiskowe? Chętnie się dowiem!
Czy Dyrektor po znajomości już się nauczyła zarządzania?
Ponawiam pytanie do naszego ciała pedagogicznego + byłbym wdzięczny za info kto jest jej podejrzanym. Bo siebie koncertowo (nota bene) obroniła w pierwszym poście (tak na zaś, bo wtedy nikt oficjalnie jej nie oskarżał) i ta robota załatwiona po znajomości daje do myślenia...
Czekam z niecierpliwością na testament Klikona, może wiele wnieść do śledztwa (żarcik) Liczę,że nie był detektywem, ani prawdziwym barmanem.
Wilk ma już 2 ostrzeżenia, wczoraj nic nie napisał w rundzie do mordu o 22. Także dziś może być wylot do lasu natura 2000... Zawsze to jednego z szajki mniej.
Mam propozycję, aby podczas dzisiejszego głosowania ujawnił się sędzia. Będzie nas więcej pewniaków i coraz mniejsze grono osób wśród których mogą być mafiozi
Florystko, Pianisto i Patologu - kto jest Waszym głównym podejrzanym u na kogo dzisiaj planujecie oddać głos?
Co do głosu jeszcze nie wiem. Czekam na przełom w śledztwie. W końcu detektyw sprawdził dwie osoby. Może kogoś celnie. Ujawniać się nie musi, by podzielić się wiedzą. Podejrzewam w tej chwili Wilczka, Tanatokosmetologa i Dyrektorkę. Może ci ostatni wymienili sie głosami na pokaz. Ale biorę pod uwagę, że się do kogoś z nich mylę. Klikon Testerze barmanem na pewno nie był, bo skoro odpadł to upić nie mogł. Detektywem miejmy nadzieję też nie. Tak często tu zaglądał, że może nawet nie wie, że odpadł…
Klikon testamentem też nas nie uraczył, naprawdę szkoda że w ogóle podjął się gry...
Czekam na przełom w śledztwie. W końcu detektyw sprawdził dwie osoby. Może kogoś celnie. Ujawniać się nie musi, by podzielić się wiedzą. [...] Klikon Testerze barmanem na pewno nie był, bo skoro odpadł to upić nie mogł. Detektywem miejmy nadzieję też nie. Tak często tu zaglądał, że może nawet nie wie, że odpadł…
1. Czemu czekasz, zamiast brać mafię w obroty?
2. Skąd pewność, że det żyje i kogoś sprawdził? Jak coś wiesz, to podziel się, nim będzie za późno...
3. Jak ktoś przyznaje się do barmanstwa, to nie znaczy, że nim jest.
4. Kogo wczoraj próbowałeś zagłuszyć kiełbasą między oczy?
5. Klikon prosił, dajcie żyć, chciał się poprawić. Nie zdążył
1. Czemu czekasz, zamiast brać mafię w obroty?
2. Skąd pewność, że det żyje i kogoś sprawdził? Jak coś wiesz, to podziel się, nim będzie za późno...
3. Jak ktoś przyznaje się do barmanstwa, to nie znaczy, że nim jest.
4. Kogo wczoraj próbowałeś zagłuszyć kiełbasą między oczy?
5. Klikon prosił, dajcie żyć, chciał się poprawić. Nie zdążył
1. Wilczka i Tanatokosmetologa ciężko brać w obroty jak nawet postôw nie piszą.
Zresztą nigdy nie byłem z tych agresywnych. Brzydzę się agresją. Są inne sposoby.
2. Nie napisałem, że to pewność , ale statystyka jest po naszej stronie. Jest dalej 9 z 10 i zakładam, że nie możemy mieć takiego pecha, że Klikon detektywem był.
3. Ktoś mógłby zaprzeczyć i napisać że to on i kogo naprawde upił. Wiec wesja jest wiarygodna. Napisałem tylko że technicznie Klikon bamanem nie był.
4. Nikogo, ale żałuje, że teraz nie mam pod ręką kiełbasy
5. Podobno teraz jest w wesołym miasteczku i jest szczęśliwszy.
Odnoszę wrażenie, że Ty Pianisto strasznie okrętnie się tłumaczysz. Jak nie miastowy. Do tej pory nie brałem Cię pod uwagę, ale wskoczyłeś na moją listę. A z uwagi na pojedynek Dietetyka i Florystki całość mojej uwagi będzie spoczywać teraz na tej drugiej i chyba na nią dzisiaj oddam swój głos (skoro Dietetyk okazała się miastowa).
W sumie Tapicerze rozumiem, ale przypominam, że Ty też podejrzewałeś dietetyczkę, kilku innych graczy zresztą też na nią zwracało uwage. Ja po prostu byłam najbardziej wylewna w moich osądach.
Bardzo proszę, abyście swoją uwagę nadal kierowali również na innych nawet jeśli mnie podejrzewacie, bo w mafii są 3 osoby.
A coś czuję, że to może być intensywny wieczór.
Uderzę w stół, ale co mi tam.
W gronie moich podejrzanych zostają tanatokosmetolog i wilczek.
Dziś jednak będę głosował na cwaniaka i krzykacza zwanego testerem wódki. Z pozdrowieniami od Komisji Edukacji Narodowej
Napisałaś Florystko 7 godzin temu, że musisz ponownie wszystko przeanalizować. Napisałaś teraz post, z którego wynika tyle co nic. Więc poprosimy o Twoje typy. Na kogo dziś zagłosujesz? Kto jest w mafii?
Florystko, zauważyłam, że ostatnio zbyt często starasz się zmienić swoje podejrzenia i dostosować do sytuacji. Najpierw byłam dla Ciebie główną podejrzaną, a teraz, kiedy sytuacja się zmieniła, starasz się znaleźć nowego wroga.
Dlatego dzisiaj oddam swój głos na Ciebie, Florystko. Jeśli rzeczywiście jesteś niewinna, przepraszam za podejrzenia, ale musimy działać na podstawie dostępnych informacji. Mam nadzieję, że miasto podejmie właściwą decyzję.
Z pozdrowieniami od Komisji Edukacji Narodowej
W KEN panoszy się mafia. Więcej dobrych wódek nie dostaniecie na wasze alko-meetingi na takie okazję mam coś specjalnego, kwaśny bełt kresowy, nie jakieś bezalkoholowe curacao drink. Oddałem całe dla tego cyrku i tak mi odpłacają...
5. Podobno teraz jest w wesołym miasteczku i jest szczęśliwszy.
Uff, uspokoiłeś mnie Maestro
Dziś mój głos idzie na mafię
Kto wie, może już ostatni...
Widzę przeszkadzam ci tu tester wódki że tak zaciekle chcesz mnie wykurzyć z miasta jednak pamiętaj że w tedy mafia będzie coraz bliżej wygranej a może o to ci właśnie chodzi. ?
Florystka jednak dużo się tłumaczy pomogła pozbyć się klikona a później celnie wybierała samych miastowych jak dietetyka podejrzana sprawa mój głos raczej postawię na nią. Może te kwiatuszki to tylko twoje fałszywe alibi nie za dużo mamy teraz wesel w mieście. Obyśmy twoich bukiecików nie spotkali na naszych grobach
Oj dzieje się! Dostałam dziś bardzo interesującą wiadomość od detektywa. Podobno w pierwszym sprawdzeniu znalazł mafioza i jest nim Tester wódki. Niby super, ale jak wiecie nikt nie oddał na Testera głosu w pierwszym głosowaniu, nawet detektyw, który znał jego tożsamość. Więc coś mi tu śmierdzi. Ale może nie chciał od razu oddać się na strzał mafii. Możemy jednak to sprawdzić i zagłosować dziś na Testera. Jeśli jest faktycznie w mafii to super, a detektyw działa dalej w porozumieniu ze mną - będę wtedy jego wierną asystentką. Jeśli jednak mnie oszukał i Tester okaże się miastowym to będzie oznaczało, że pseudo detektyw jest w mafii i wtedy zdradzę jego tożsamość w poście lub w testamencie gdyż mogę za długo nie pożyć.
To świetna wiadomość Florystko. Ale dlaczego akurat do Ciebie się odezwała?
Bo ja zostałam sprawdzona jako 2 podobno.
Może temu detektywowi się sprawdzenia pomyliły i Ty jesteś w mafii, a Tester wódki jest miastowym?
Wiadomość dodana po 45 min 46 s:
Hehe. Ja też dostałem wiadomość od naszego cudownego detektywa.
Cześć,
jestem detektywem w 2 sprawdzeniu Cię sprawdziłem w pierwszym sprawdzeniu znalazłem mafię to nasz cudowny tester. nie bardzo wiem jak to przekazać innym.''
Coś za dużo tych sprawdzonych osób w drugim sprawdzeniu..
Blefuje. Głos. Na dyrektorkę.
@ dyrektorka
Użytkownik
Liczba postów: 10
Cześć,
jestem detektywem w 2 sprawdzeniu Cię sprawdziłem w pierwszym sprawdzeniu znalazłem mafię to nasz cudowy tester. nie bardzo wiem jak to przekazać innym.
Pani Dyrektor, jak już wysyłasz wiadomości do wszystkich, to chociaż nie wysyłaj im tego samego xDDDD Dyrektorka OUT
A tu mamy niezły psiukus! Ja też dostałam dziś bardzo ciekawą wiadomość, niby od detektywa.... Twierdzi, że mnie sprawdził jako drugą osobę, a w pierwszym sprawdzeniu znalazł mafię i jest nią Tester wódki. No to się nam porobiło! Wygląda na to, że detektyw bawi się w rozdawanie sekretów na prawo i lewo. Może warto poprosić naszego "Sherlocka" o więcej szczegółów, żeby upewnić się dlaczego prowadzi nas na manowce.
Możemy jednak to sprawdzić i zagłosować dziś na Testera. Jeśli jest faktycznie w mafii to super, a detektyw działa dalej w porozumieniu ze mną - będę wtedy jego wierną asystentką. Jeśli jednak mnie oszukał i Tester okaże się miastowym to będzie oznaczało, że pseudo detektyw jest w mafii i wtedy zdradzę jego tożsamość w poście lub w testamencie gdyż mogę za długo nie pożyć.
Florystko, wspaniałe masz pomysły. To może Ciebie wywalimy w głosowaniu i zobaczymy czy jesteś z miasta? Jak nie, to dobra nasza, a jak jesteś, to jest poświecenie, na jakie jesteśmy gotowi... Jakoś ten wózek pociągniemy.
Ten "detektyw" jest jeszcze pod wpływem curacao drink, sam nie wie kogo sprawdzał i w którym kościele mu dzwoni...
Florystka napisał/a:Możemy jednak to sprawdzić i zagłosować dziś na Testera. Jeśli jest faktycznie w mafii to super, a detektyw działa dalej w porozumieniu ze mną - będę wtedy jego wierną asystentką. Jeśli jednak mnie oszukał i Tester okaże się miastowym to będzie oznaczało, że pseudo detektyw jest w mafii i wtedy zdradzę jego tożsamość w poście lub w testamencie gdyż mogę za długo nie pożyć.
Florystko, wspaniałe masz pomysły. To może Ciebie wywalimy w głosowaniu i zobaczymy czy jesteś z miasta? Jak nie, to dobra nasza, a jak jesteś, to jest poświecenie, na jakie jesteśmy gotowi... Jakoś ten wózek pociągniemy.
Ten "detektyw" jest jeszcze pod wpływem curacao drink, sam nie wie kogo sprawdzał i w którym kościele mu dzwoni...
Chyba wiem kogo by wybrali w średniowieczu do sprawdzania czarownic
Chciałem jej tylko pokazać jak się poczułem po tym wspaniałym pomyśle. Kij, że zasuwam od początku - wywalić mnie, bo nie wiadomo skąd jestem
Dyra by raczej do mafii nie wysyłała tych wiadomości, z czego wychodzi, że florystka miastowa, a wilk321 mafia.
Trzeba się pozbyć tej szkolnej mafii.
[ Wygenerowano w 0.056 sekund, wykonano 9 zapytań - Pamięć użyta: 1.14 MB (Maksimum: 1.4 MB) ]